Top
Image Alt

ifj

  /  IFJ Likes   /  Brainstorm, work, lounge: welcome to the new office

Brainstorm, work, lounge: welcome to the new office

Photography: Andre Fanthome

Noida-based architects Studio Archohm were given a specific brief by the client, Amplus, for their Gurgaon office: do away with the frills of formality and office hierarchy, and opt for more egalitarian openness that encourages interaction.

Positioned on the sixth floor, the space exemplifies the quintessential glass-clad, container architecture. An open plan with spaces catering to specific functions are grouped and arranged sequentially according to their relationship with one another. It is comprised primarily of three components: meeting spaces, work zones and lounging area

Work stations are set in a linear pattern in groups facing each other. The lounging space is an informal interaction space enclosed by a stepped-up seating in wood emanating outwards, enabling the space beneath to incorporate a set of glass cubicles (booths with bean bags for both individual phone calls and con-calls). The materiality and colour palette consistent with the open plan offers a minimalistic treat to the eyes.